A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Ropogós, bundázott csirkemell párizsi módra: tojás és liszt keverékében sül ki a hús


A párizsi csirkemell hasonlít a rántott húshoz, csak épp zsemlemorzsa helyett dupla adag lisztben kell megforgatni.


Gyerekkorodban talán te is szeretted a párizsi csirkemellet, amelynek lényege, hogy a rántott hústól eltérően itt kétszer kell lisztbe forgatni a húst. Akkor is ideális választás, ha menet közben veszed észre, hogy kifogyott a zsemlemorzsa.

Hozzávalók 4 személyre

👉 60 dkg csirkemellfilé
👉 20 dkg liszt
👉 2 tojás
👉 só
👉 bors
👉 bő olaj a sütéshez

Elkészítés:

A csirkemellet szeleteld fel, sózd és borsozd be, és tedd félre fél órára. Egy tálba öntsd bele a lisztet, egy másikban villával verd fel a tojást. A hússzeleteket forgasd meg először lisztben, utána tojásban, majd megint lisztben. Így jó vastag bundát kapnak. Egy serpenyőben hevíts annyi olajat, amennyiben úszhatnak a húsok. Ha az olaj már forró, tedd bele a szeleteket, és oldalanként nagyjából öt perc alatt süsd ki őket.

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések