A párizsi csirkemell hasonlít a rántott húshoz, csak épp zsemlemorzsa helyett dupla adag lisztben kell megforgatni.
Gyerekkorodban talán te is szeretted a párizsi csirkemellet, amelynek lényege, hogy a rántott hústól eltérően itt kétszer kell lisztbe forgatni a húst. Akkor is ideális választás, ha menet közben veszed észre, hogy kifogyott a zsemlemorzsa.
Hozzávalók 4 személyre
👉 60 dkg csirkemellfilé
👉 20 dkg liszt
👉 2 tojás
👉 só
👉 bors
👉 bő olaj a sütéshez
Elkészítés:
A csirkemellet szeleteld fel, sózd és borsozd be, és tedd félre fél órára. Egy tálba öntsd bele a lisztet, egy másikban villával verd fel a tojást. A hússzeleteket forgasd meg először lisztben, utána tojásban, majd megint lisztben. Így jó vastag bundát kapnak. Egy serpenyőben hevíts annyi olajat, amennyiben úszhatnak a húsok. Ha az olaj már forró, tedd bele a szeleteket, és oldalanként nagyjából öt perc alatt süsd ki őket.
Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!
0 Megjegyzések