A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Román miniszterelnök Orbán beszédéről: Románia ismert a toleranciájáról


Nicolae Ciuca megbeszéli Kelemen Hunorral Orbán Viktor tusványosi beszédét. 

Az Adevarul.ro Nicolae Ciuca nyilatkozatát ismertette, amely szerint a következő koalíciós ülésen fogják megbeszélni Kelemen Hunorral Orbán Viktor tusványosi beszédét. A román miniszterelnök hangsúlyozta: „Egyikünknek sem kell tapsolnia. Ahogyan már elmondtam,

Románia ismert a nyitottságáról a kulturális,etnikai, vallási tolerancia tekintetében”.

Újságírói kérdésre hozzátette, még nem sikerült erről beszélnie Kelemen Hunorral, de ez nem olyan téma, amiről telefonon szeretne beszélni, így a következő koalíciós ülésen fogja felvetni. Az RMDSZ kormányból való kilépésére vonatkozó kérdésre annyit mondott, hogy előbb ez az ülés történjen meg, de „világos, hogy

ilyen retorikai és ideológiai félrecsúszásoknak nincs helyük ilyen érzékeny időkben”.

Ahogy megírtuk, Ciucă román miniszterelnök volt az, aki szerint a magyarok is éljenezve fogadták a Nagyváradra bevonuló román katonákat.

Ciucă szerint a magyarok is éljenezve fogadták a Nagyváradra bevonuló román katonákat

Főoldal Románia Ciucă szerint a magyarok is éljenezve fogadták a Nagyváradra bevonuló román katonákat A román kormányfő emellett békés hatalomátvételt is emlegetett. „Románok, magyarok és más nemzetiségű lakosok is éljenezve fogadták a 103 évvel ezelőtt, 1919. április 20-án Nagyváradra bevonuló román hadsereget" - jelentette ki Nicolae Ciucă miniszterelnök szerdán a partiumi városban.



Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések