Hirdessen itt

Remekeltek az ajkai lovasok


A Somló Térség Lovas Egyesület a Nomádia Park lovaspályáján tartotta regionális versenyét augusztus 13-án. Ez volt az idei harmadik versenyük.

Augusztus 13-án öt megyéből összesen 33 egyesület 77 lovasa és 91 ló lépett pályára, összesen 154 startot teljesítettek - adta hírül az ajkaiszo.hu. A nap folyamán külön értékelték a rajtengedélyvizsgával rendelkező versenyzőket és az arra készülő lovasokat.

A verseny első megmérettetése a 70-75 centiméter magasságú akadályok átugrása volt, melyben hazai győzelem született: a rajtengedély vizsgával rendelkezők között Benedek Zsuzsanna lett az első Leona de Bognár nevű lovával. Ugyan ezen magasságon a rajtengedély felkészítő kategóriában második helyezéssel a legjobb haza lovas Spirk Lili lett Ábránd nyergében, a harmadik helyet Balog Sára és Abdul, a negyediket Tölgyesi Regina és Der Stern, a nyolcadikat Kern Emília és Alfa szerezte meg.

A 80-85 centiméter rajtengedély vizsgával rendelkező kategóriában Benedek Zsuzsanna és Leona de Bognár a harmadik helyen végzett, a felkészítő kategóriában Balog Sára és Abdul győzött. A 90 centiméter magasságon Benedek Zsuzsanna és Bodza nevű lova az ötödik helyen végzett, a felkészítősöknél Pethő Blanka Címer Marcival harmadik lett.

A 100 centiméter magas akadálynál kezdő lovas versenyszámban 18 start zajlott, Benedek Zsuzsanna Bodzával a harmadik helyet szerezte meg, nyitott versenyszámban Rába Anna Rebeka nevű lovával szintén harmadik lett. A 105 centiméter nyitott versenyszámban Takács Adrienn Liquer lovával hetedikként végzett.

Ifjúsági versenyszámban 110 centiméteres akadályon Rába Anna és ClaraKönigspark lova megszerezte a győzelmet. A 110 centiméter nyitott versenyszámban az ajkai Sportváros Nonprofit Kft. díjáért versenyeztek a lovasok. Ebben a versenyszámban Unger Fanni az ötödik helyen végzett fiatal lovával Calma R.CS-vel. A 120 centiméter magasságon először versenyző Rába Anna és ClaraKönigspark az ötödik helyet szerezte meg, Unger Fanni Californiával hetedik lett.

Az egyszeri összevetéses versenyszámban ismét az ajkai Sportváros Nonprofit Kft. által felajánlott pénzdíjért folyt a versengés. Az alappályát hibátlanul teljesítő párosok, egy rövidített összevetés pálya lovaglásával döntik el a végső sorrendet. Az összevetésben indulásra öt lovas szerzett jogosultságot. A Nomádia lovarda vezetőedzője Unger Fanni és Petra HA hibátlan teljesítés mellett a harmadik helyen végzett.

A versengés vasárnap  a Veszprém Megyei Szabadidős Szakág által meghirdetetten folytatódott. Ez a hét fordulós megyei bajnokság hatodik állomása volt a Bestmont Kft. fő támogatásával. A nap folyamán rekordszámú, 232 startot bonyolítottak le. Az ajkaiak is sikeresen vették az akadályokat. A 11 év alattiak ügyességi kezdő versenyszámában Fóty Nóra Déva Szimonnal ötödik lett, az ügyességi haladóban harmadik Pál Rebeka, negyedik Csont Réka, mindketten Déva Szimonnal léptek pályára.

Díjugratásban X akadályokon Orion nyergében Kulcsár Sára hetedikként, Süle Dominika nyolcadikként végzett. Díjugratásban 60-70 centiméteres akadályon negyedik lett Kern Emília Alfával, hatodik Tölgyesi Regina Der Sternnel, nyolcadik Csóka Dorka Power Rumba nyergében. Díjlovas versenyszámban E8 díjlovas kategóriában második, D1-ben ötödik lett Takács Sára Boróka Tommy Boy nyergében.

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések