A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Remegős, citromos panna cotta: a savanykás pohárkrémmel alig van munka


A savanykás citromos panna cotta pillanatok alatt elkészül, és igazán frissítő.


Az olaszok pohárkrémje, a panna cotta citromosan is ellenállhatatlan. Valódi munka kevés van vele, de összeállítás után néhány órát a hűtőben kell pihentetni.

Hozzávalók 4 adaghoz

👉 5 evőkanál cukor
👉 4 dl joghurt
👉 4 dl habtejszín
👉 2.5 teáskanál porzselatin
👉 1 citrom

Elkészítés:

A zselatint tedd egy tálba, öntsd fel fél deci langyos vízzel, és tíz percre tedd félre. A joghurt és a tejszín felét keverd simára. A maradék joghurtot és tejszínt tedd fel a tűzre, add hozzá a cukrot és a felpuhult zselatint, és melegítsd fel, de még azelőtt húzd le a tűzről, hogy forrni kezdene. A lángról lehúzva facsard bele a citromlevet, és hagyd kihűlni. Ha már langyos, keverd hozzá a másik fél joghurtos-tejszínes keveréket, adagold poharakba, takard le alufóliával, és pihentesd a hűtőben legalább három-négy órát.

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések