A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Régimódi grízpuding kevés munkával: gyümölcsökkel kínálva még finomabb


A grízpuding valójában egy sűrűre főzött tejbegrízre emlékeztet, csak épp hidegen kell fogyasztani.


Filléres finomság a grízpuding, amely önmagában is finom, friss gyümölcsökkel, lekvárral vagy csokikrémmel pedig egyenesen ellenállhatatlan. Valószínűleg az összes hozzávalóját megtalálod a hűtőben és a kamrában, így ideális választás akkor, ha hirtelen vágysz valamilyen édességre.

Hozzávalók 4 adaghoz

👉 10 evőkanál gríz
👉 4 evőkanál porcukor
👉 4 dl habtejszín
👉 2 csomag vaníliás cukor
👉 1 liter tej

Elkészítés:

A tejszínt tedd a hűtőbe, hogy utána könnyebb legyen habbá verni. A tejet tedd fel a tűzhelyre a grízzel és a kétféle cukorral. Közepes lángon, időnként megkevergetve főzd, amíg besűrűsödik. Közben ne hagyd magára, mert a tej könnyen kifut. Ha elérte a kívánt állagot, húzd le a tűzről, és hűtsd szoba-hőmérsékletűre. Közben a tejszínt verd fel, és forgasd a tejbegrízbe. Adagold poharakba, mindegyiket takard le alufóliával, hogy ne bőrösödjön, és legalább fél órát tartsd a hűtőben. Lekvárral, friss gyümölcsökkel tálald.

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések