A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Régimódi almás pite sok töltelékkel: így lesz igazán omlós a tésztája


A régimódi almás pite lágy, tejfölös gyúrt tésztából és sok-sok fahéjas töltelékből áll.


Ki ne gondolna szeretettel a nagyi régi almás pitéjére, ahol a két omlós tésztaréteg között lágyan bújt meg a fahéjas töltelék? Az alábbi recept alapján te is el tudod készíteni a hagyományos pitét. Az itt megadott arányokkal egy nagy tepsit készíthetsz, ha kevesebben vagytok, nyugodtan felezd el a mennyiségeket.

Hozzávalók 24 szelethez

A tésztához
👉 50 dkg liszt
👉 25 dkg margarin
👉 15 dkg cukor
👉 1 csomag sütőpor
👉 1 egész tojás
👉 1 tojássárgája
👉 1 kis csomag tejföl

A töltelékhez
👉 1.5 kg alma
👉 15 dkg cukor
👉 1 csomag vaníliás cukor
👉 1 evőkanál fahéj

A tetejére
👉 1 tojás a kenéshez
👉 porcukor a szóráshoz

Elkészítés:

A lisztet keverd el a sütőporral, majd morzsold el a margarinnal. Add hozzá az egész tojást és a tojássárgát, a cukrot és a tejfölt, és gyúrj belőle sima tésztát. Csavard folpackba, és tedd a hűtőbe egy órát pihenni. Közben az almák csumáját vájd ki, hámozd meg és reszeld le őket, és az egészet hagyd tíz percet állni. A keletkezett levet nyomd ki, és szórd meg fahéjjal, valamint a kétféle cukorral.

A tésztát válaszd ketté. Az egyik felét nyújtsd ki, és helyezd el egy tepsiben úgy, hogy kényelmesen befedje. Oszd el rajta az almás tölteléket, majd egyengesd el rajta a másik fél kinyújtott tésztát. Szurkáld meg villával, kend meg a tetejét felvert tojással, és told 180 fokra előmelegített sütőbe fél órára, amíg szép színt kap. Tálaláskor a tetejét porcukorral szórhatod meg.

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések