Egészen más lesz az egyszerű piskótatészta, ha bogyós gyümölcsökkel ízesíted.
A gyümölcsös piskóta egyszerű, hagyományos technikával készült, puha és omlós édesség. Készítheted málnával, szederrel, áfonyával vagy vegyesen is. Ha nem kapsz már friss gyümölcsöt, a fagyasztott keverék is tökéletes hozzá.
Hozzávalók 4 személyre
👉 20 dkg bogyós gyümölcs (málna, szeder, áfonya stb.)
👉 10 dkg liszt
👉 8 dkg cukor
👉 4 tojás
👉 1 csipet só
👉 0.5 csomag sütőpor
Elkészítés:
A tojásokat válaszd ketté, a fehérjéből egy csipet sóval verj kemény habot. Amikor már megnőtt, kanalanként adagold hozzá a cukor felét, és így verd tovább egészen fényesre. A tojássárgákat keverd el a cukor másik felével, és robotgéppel, a legmagasabb sebességen keverd egy-két percig, amíg halvány és habos lesz. Először a cukros tojássárgát keverd fakanállal a tojáshabhoz, majd szitáld hozzá a sütőporral elkevert lisztet is. A tésztát egyengesd el sütőpapírral kibélelt tepsiben. Oszd el a tetején a megmosott, lecsepegtetett gyümölcsöket, és 180 fokos sütőben 25 perc alatt süsd meg. Akkor jó, ha a beleszúrt villára már nem ragad rá a tészta, ekkor vedd ki, hagyd kihűlni, és utána szeleteld.
Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!
0 Megjegyzések