Hirdessen itt

Puha palacsinta krumplival a tésztájában: maradékból is készítheted


A krumplis tésztájú palacsinta ránézésre emlékeztet a megszokott változatra, de vastagabb és laktatóbb annál.


Kiadós maradékmentő fogás a krumplis tésztájú palacsinta. Sósan és édesen is készítheted, tálalhatod reszelt sajttal, lekvárral, tejföllel, vagy ahogy épp kedved tartja.

Hozzávalók 4 személyre

👉 20 dkg krumpli
👉 20 dkg liszt
👉 4 dl tej
👉 3 tojás
👉 só
👉 olaj a sütéshez

Elkészítés:

A krumplit hámozd meg, kockázd fel, és sós vízben főzd puhára. Ha kész, szűrd le, törd össze, és hagyd kihűlni. Maradék főtt krumplit is használhatsz. A langyosra hűlt tört krumplit keverd el a liszttel, a tojásokkal és a tej felével. Ha sima tésztát kaptál, fokozatosan keverd hozzá a tej másik felét is. Egy palacsintasütőben hevíts olajat, és a megszokott módon süsd ki benne a palacsintákat. A sűrű masszának köszönhetően a tésztájuk vastagabb lesz, mint a hagyományosnak. Tálald ízlés szerint töltve.

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések