Ez a pillekönnyű citromos kuglóf üde, nem émelyítő, és még keleszteni sem kell.
A citromos kuglófnak az illata és a látványa egyaránt csodás. Ha pedig valaki megkóstolja, az ízétől is elcsábul. Mivel kevert tésztából készül, nincs vele sok munka, és pihentetni sem kell. A citromos máz pedig megkoronázza a puha sütit.
Hozzávalók
A tésztához
👉 25 dkg liszt
👉 20 dkg cukor
👉 4 db tojás
👉 1 db citrom
👉 1 dl étolaj
👉 1 dl víz
👉 1 csomag sütőpor
👉 1 csomag vaníliás cukor
👉 1 csipet só
A citromos mázhoz
👉 12 dkg porcukor
👉 1 db citrom
👉 1 evőkanál citromlé
Elkészítés:
A tojásokat óvatosan válaszd ketté, és a fehérjét egy csipet sóval verd kemény habbá. A tojássárgáját keverd szinte fehéredésig a kétféle cukorral, majd dolgozd hozzá a citrom levét és reszelt héját, a vizet és az olajat is. A lisztet keverd össze a sütőporral, majd forgasd a tojássárgás keverékhez. Végül részletekben add hozzá a fehér tojásfehérjét. Arra ügyelj, hogy a hab ne törjön meg.
A homogén masszát simítsd kivajazott, liszttel megszórt kuglófformába. Előmelegített sütőben, 180 fokon süsd 45-50 percig. Végezz tűpróbát, ha a tésztába szúrt tű nem lesz ragacsos, kiveheted a sütőből. Hagyd pár percig a formában hűlni, majd fordítsd ki.
A mázhoz a porcukrot és a citromlevet keverd habosra, majd öntsd a kihűlt kuglófra, és díszítsd reszelt citromhéjjal.
0 Megjegyzések