Elég csak a bundán változtatni egy kicsit, dióval még finomabb lesz a hagyományos túrógombóc.
Túrógombócot készíteni nem nehéz, de egy-két jól bevált praktika nem árt, hogy ne legyen túl kemény vagy éppen lágy. Az egyik legfontosabb, hogy pihentesd a masszát, a darának meg kell dagadnia. Érdemes továbbá összeállításkor a tojások nagyságát és a túró nedvességét is figyelembe venni. A bundához a diót pirítsd meg, úgy az íze sokkal teltebb lesz.
Hozzávalók
👉 25 dkg túró
👉 10 dkg dió
👉 6 dkg búzadara
👉 2 db tojás
👉 0.5 db citrom
👉 1 csomag vaníliás cukor
👉 1 csipet só
Elkészítés:
A túrót villával nyomkodd meg kicsit, majd add hozzá a búzadarát, a tojásokat, a sót, a vaníliás cukrot és a citrom reszelt héját. Keverd össze, ha túl lágy a massza, szórj még hozzá búzadarát. Lefedve tedd a hűtőbe legalább egy órára.
Közben a diót daráld le, majd serpenyőben, szárazon, közepes hőfokon pirítsd meg.
Pihentetés után nedves kézzel formázz a túrós masszából gombócokat. Egy nagy fazékban forralj enyhén sós vizet. Amikor lobog, rakd bele a gombócokat. Egyszerre csak annyit tegyél bele, amennyi kényelmesen elfér az edényben. Amikor feljönnek a gombócok a víz tetejére, szedd ki, majd forgasd meg a darált dióban. Édes tejföllel meglocsolva vagy porcukorral megszórva kínáld.
Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!
0 Megjegyzések