A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Omlós fahéjas, szilvás pite: vaníliás krémmel különösen csábító


Tökéletes kényeztetés az omlós tésztájú, vaníliás krémmel és sok szilvával gazdagított pite.


A szilva rengeteg süteménybe tökéletes, muffinba, piskótába, lepénybe, rétesbe és különféle pitékbe is. Ezt a vaníliás, fahéjas változatot ne hagyd ki a következő hetekben! Fontos, hogy a tésztát gyorsan dolgozd össze, nehogy megolvadjon a vaj a kezed melegétől. Amíg a hűtőben pihen, kényelmesen megfőzöd hozzá a pudingot is. Szezonon kívül készítsd befőttel.

Hozzávalók

A tésztához
👉 20 dkg liszt
👉 12 dkg vaj
👉 8 dkg cukor
👉 2 evőkanál hideg víz
👉 1 csipet só

A krémhez
👉 4.5 dl tej
👉 1 csomag vaníliás puding
👉 3 evőkanál cukor

A gyümölcsös réteghez
👉 40 dkg szilva
👉 2 evőkanál cukor
👉 1 csomag vaníliás cukor
👉 1 teáskanál fahéj

Elkészítés:

A tésztához az átszitált lisztet keverd össze a cukorral és a sóval, majd morzsold össze a hideg, felkockázott vajjal. Adj hozzá egy-két evőkanál hideg vizet, és gyúrd össze. Letakarva tedd a hűtőbe, és pihentesd legalább 30 percig.

Közben a szilvákat mosd meg, vedd ketté, távolítsd el a magokat, majd ízesítsd kétféle cukorral és fahéjjal.

A krémhez a pudingport keverd simára kevés tejjel. A maradék tejet forrald fel, és a tűzről lehúzva öntsd hozzá a pudingport. Folyamatosan kevergesd addig, amíg besűrűsödik.

Pihentetés után a tésztát lisztezett deszkán nyújtsd ki, és igazgasd a vajjal kikent, liszttel megszórt piteformába. Öntsd bele a pudingot, egyengesd el, majd ízlésesen rendezd el rajta a szilvát. Előmelegített sütőben, 180 fokon süsd meg körülbelül 30 perc alatt. Amikor a tészta aranybarna, kiveheted a sütőből.

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések