A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Novák: nagy tudású, kritikus gondolkodású fiatalokra van szükségünk


Nekünk nagy  tudással rendelkező, kritikus gondolkodású fiatalokra van szükségünk -  hangoztatta Novák Katalin köztársasági elnök a hallgatókhoz szólva  vasárnap a Budapesti Corvinus Egyetem tanévnyitó ünnepségén a Várkert  Bazárban.


Az államfő  kiemelte: szeretné, ha Magyarországon az egyetemek fő célja a  versenyképes tudás átadása mellett a gondolkodásra tanítás, a kritikus  szemléletű gondolkodásra való ösztönzés lenne.
   
"Váljanak  olyanná, akiktől érdemes tanulni, és akikért nekünk is érdemes volt  tanulni és dolgozni" - kérte Novák Katalin a hallgatóktól.     
    
A  köztársasági elnök rámutatott: nem békeidőben vagyunk, hiszen a  szomszédunkban háború zajlik, ezt megelőzően pedig járvány söpört végig a  világon. Emiatt nehezebb gazdasági helyzet köszöntött be mindenhol, nem  csak a háború sújtotta övezetben. Energetikai nehézségekkel, ellátási  problémákkal kell szembenéznie számos országnak, így Magyarországnak is.  Logisztikai kihívások előtt állunk majd, miközben felértékelődik a  nemzetközi kapcsolatok jelentősége, a nemzetközi vérkeringésben való  aktív részvétel és a Föld állapotáért való aggodalom - sorolta.
    
Novák  Katalin azt mondta: ezekre a kihívásokra ott van a válasz a különböző  egyetemi szakokon, ezekre a kérdésekre kapják meg a hallgatók a választ a  megfelelő tudás megszerzésével az egyetemi évek alatt. Emlékeztetett,  hogy a Corvinus egyetem az egyetemi átalakítások úttörője volt, az első  olyan egyetem, amely megújult formában működhet.
    
Az egyetemi évek  tartást, tudást, életrevalóságot, életre szóló barátságokat és  barátságon túli kapcsolatokat is adhatnak - fogalmazott Novák Katalin.
    
Takáts  Előd rektor arról beszélt, hogy az igazi sikernek három pillére van: a  tehetség, a lehetőség és a felelősség. A Corvinusra felvett hallgatók  nemzetközileg elismert tudást szerezhetnek és minden lehetőség adott a  számukra, hogy tehetségüket kibontakoztathassák - mutatott rá.
    
Felhívta  a figyelmet továbbá a felelősség fontosságára, amelynek szellemében  elindították - többek között - az Illyés Gyula-programot, hogy  tehetséges, hátrányos helyzetű diákokat készítsenek fel sikeres egyetemi  karrierre.

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések