A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Nagykanizsa városa képviselheti hazánkat 2023-ban a nemzetközi megmérettetésen


A Virágos Magyarország környezetszépítő verseny az Európai Virágos Városok és Falvak Versenyének (Entente Florale Europe) hazai képviselője, 2023-ban Nagykanizsa lesz.


Nagykanizsa tavaly, 2021-ben megnyerte a 30 ezer főnél népesebb települések kategóriáját a Virágos Magyarország versenyen.
 
A rangos seregszemlére idén is beneveztek, a verseny zsűrije tegnap járt városban. Szabó József okleveles kertészmérnök, a zsűri elnöke, Laczkó Mária, a Virágos Magyarország nyugat-magyarországi régióvezetője és Ambrus Mária táj- és kertépítészmérnök igazán tartalmas napot töltött el Nagykanizsán.
 
A látogatás során a klasszikus zsűrizés helyett az interaktív, szakmai beszélgetések kerültek előtérbe. A helyi szakemberek számos hasznos tanácsot kaptak, szó volt egyebek mellett a növényválasztásról, a csapadékszegény éghajlat miatt az öntözés alternatív lehetőségeiről, és a fenntarthatóság témakörét is alaposan körbejárták.

A zsűri tagjai segítő szándékkal kritikát is megfogalmaztak, bízva abban, hogy észrevételeikkel megkönnyítik a felkészülést az Európai Virágos Városok és Falvak versenyére. Azzal ugyanis, hogy Nagykanizsa tavaly megnyerte a Virágos Magyarország verseny egyik fődíját, megkapta arra is a lehetőséget, hogy 2023-ban hazánkat képviselhesse a nemzetközi megmérettetésen - tudtuk meg Balogh László polgármester Facebook-oldaláról.

A Virágos Magyarország környezetszépítő versenyen évente mintegy 300 település vesz részt, így közel hárommillió magyar emberhez jut el a kezdeményezés. Az ingyenes versenyen kizárólag települési önkormányzatok indulhatnak, akik saját anyagi kereteiken belül „virágoztatják fel” környezetüket helyi versenyek kiírásával, magyar virágfajták alkalmazásával, és a kapcsolódó infrastruktúra fejlesztésével.

A Virágos Magyarország elkötelezett a környezetvédelem, a környezettudatos szemlélet kialakítása és a fiatalok környezeti nevelése iránt. A verseny szellemisége szempontjából kiemelten fontos, hogy a falvakban és a városokban új zöldfelületek, parkok, fasorok jöjjenek létre.

A parkok, zöldterületek fenntartása legalább olyan fontos, mint azok kialakítása, ezért a közterek, utcák, épületek, intézmények virágosításában, a növények kiültetésében számítunk a települések helyi közösségeinek aktív együttműködésére.

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések