A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Ledcsere programmal segít Szolnok a családoknak


A villanykörték egy átlagos család villanyfogyasztásának harmadát is jelentheti.

Szalay Ferenc polgármester a Facebook-oldalán tette közzé, hogy az önkormányzat egy családokat könnyítő döntést hozott. "A szolnoki családok terheinek mérséklése érdekében úgy döntött, hogy egy környezetbarát gesztussal hozzájárul otthonaik eneregiatakarékosabbá tételéhez" - írta bejegyzésében a város vezető.


A program megvalósításában a szentendrei CYEB vállalatban találtak partnerre. Szalay azt írja, hogy "a szolnoki lakcímkártyával rendelkező lakosoknak lehetőségük nyílik arra, hogy ingyen izzókhoz jussanak", bár az internet tanúsága szerint a cég más önkormányzatokkal is kötött ilyen megállapodást. Mindenesetre a szolnokiakra mindenképp vonatkozik. A csere ezen a linken igényelhető.

"A LED fényforrások használata jelentős csökkenést jelent a villanyszámlában, és akár 10 éves élettartamának köszönhetően használója sokkal kevesebb hulladékot termel. Egy átlagos magyar háztartásban 20 db izzó található, mely a teljes villanyköltség egyharmadát jelenti!" - hívta fel figyelmet a polgármester a kezdeményezés jelentőségére.

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések