A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Laktató tepsis krumpli csirkemellel és szalonnával: így igazán szaftos lesz


A tepsis krumpli fűszeres, szaftos, és csirkemellel együtt sütve fenséges ebéd.


A tepsis krumpli csirkemellel kiadós és szaftos. Mivel a hús együtt sül a körettel, időt és mosogatnivalót takarítasz meg vele. A ropogósra sült császárszalonna gondoskodik arról, hogy az étel semmiképp ne száradjon ki.

Hozzávalók 4 személyre

👉 1 kg krumpli
👉 1 nagy csirkemellfilé
👉 15 dkg császárszalonna
👉 15 dkg reszelt sajt
👉 2 vöröshagyma
👉 2 gerezd fokhagyma
👉 2 gerezd pirospaprika
👉 só
👉 bors
👉 olaj
👉 zöldhagyma a tálaláshoz

Elkészítés:

A csirkemellet vágd négy nagyobb darabba, sózd, borsozd, szórd meg pirospaprikával, locsold meg olajjal, és tedd be a hűtőbe egy-két órára. A pácolási idő leteltével egy tepsit kenj ki olajjal. A krumplit hámozd meg, szeld hasábokra, és oszd el egyenletesen a tepsiben. Add hozzá a megpucolt, cikkekre vágott hagymát és fokhagymagerezdeket, majd a felkockázott szalonnát. Óvatosan szórd meg sóval és borssal, de vigyázz, mert a szalonna is sós. Tedd közé vagy a tetejére a befűszerezett csirkét, szórd reszelt sajttal, és alufóliával letakarva told a sütőbe legalább egy órára, amíg a hús és a krumpli is teljesen megsül. A végén vedd le az alufóliát a tetejéről, hogy kicsit pirulhasson. Tálalás előtt apróra vágott zöldhagymával szórhatod meg a tetejét.

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések