A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Krumplis tésztába tekert sült virsli: ropogósra pirul a bundája


Egyszerű, házias, mégis különleges fogás a ropogós, krumplis tésztába tekert virsli.


Krumplis tésztából nemcsak gombócot vagy nudlit készíthetsz, hanem akár virslit is csavarhatsz bele. Ha bő, forró olajban sütöd ki, a bunda ellenállhatatlanul ropogós lesz.

Hozzávalók

👉 40 dkg krumpli
👉 8 dkg liszt
👉 4 virsli
👉 1 evőkanál vaj
👉 1 teáskanál fokhagymapor
👉 só
👉 bors
👉 bő olaj a sütéshez

Elkészítés:

A krumplit kockázd fel, és sós vízben főzd ki. Ha kész, szűrd le, még melegen törd össze, sózd, borsozd, keverd el a vajjal és a fokhagymaporral, és hagyd kihűlni. Amikor már langyos, adagold bele kanalanként a lisztet addig, amíg nem ragacsos, jól formázható tésztát kapsz. A virsliket felezd el. A tésztát lisztezett deszkán nyújtsd ki, vágj belőle nyolc egyenlő darabot, és mindegyikbe tekerj egy-egy fél virslit. Egy serpenyőben hevíts annyi olajat, amennyi legalább félig ellepi a virsliket, és oldalanként nagyjából három-négy perc alatt süsd őket ropogósra.

Legyen portálunk mentora, támogatását olvasókártyával honoráljuk

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések