Az édes, hideg gyümölcsrizs igazi hűsítő nyári desszert.
A krémes gyümölcsrizst bármilyen színes gyümölccsel kínálhatod: jól megy hozzá a meggy, a szeder, a málna és az eper is. Nyáron friss gyümölcsből készítsd, de szezonon kívül mélyhűtöttet vagy befőttet is adhatsz hozzá.
Hozzávalók 4 adaghoz
👉 40 dkg gyümölcs (meggy, málna, szeder stb.)
👉 20 dkg rizs
👉 5 dl tej
👉 5 dkg vaj
👉 4 csomag vaníliás cukor
👉 4 dl habtejszín
👉 3 evőkanál kristálycukor
👉 2 dl víz
👉 1 csomag habfixáló
Elkészítés:
A rizst tedd forrásban lévő vízbe, és kis főzd addig, amíg az összes levet magába szívja. Ekkor öntsd fel a tejjel, add hozzá a vajat és a cukrokat, forrald három percig, majd húzd le a tűzről, és várd meg, amíg lefedve, a saját gőzében puhul meg nagyjából húsz perc alatt. Ha kész, hűtsd le. A hideg tejszínt verd fel, add hozzá a habfixálót, és a kemény habot forgasd a rizshez. Végül keverd össze a megmosott, kimagozott gyümölcsökkel, adagold tálkákba, takard le, és fogyasztásig a hűtőben tartsd.
Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!
0 Megjegyzések