A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Könnyű, nyári tökös tócsni: egészségesebb, mint a hagyományos


Könnyű és egészséges nyárvégi fogás a tökös tócsni, amit önmagában vagy köretként is készíthetsz.


A tökös tócsni hasonlít a hagyományoshoz, csak épp krumpli helyett a hosszúkás zöldség az alapja. Mielőtt felhasználod, pirítsd meg a tököt sütőben, így adja ki igazán az ízét. A kikapart magokból isteni finom hamis húslevest is készíthetsz.

Hozzávalók 10 darabhoz

👉 8 dkg reszelt sajt
👉 4 evőkanál liszt
👉 3 szál újhagyma
👉 1 tojás
👉 0.5 főzőtök
👉 só
👉 bors
👉 olaj a sütéshez

Elkészítés:

A tök magját kapard ki, a héját szurkáld be villával, és 200 fokos sütőben 35 perc alatt süsd meg. Ha kész, kanalazd ki a húsát a héjából, és hagyd langyosra hűlni. Add hozzá a reszelt sajtot, a felaprított újhagymát a zöld szárával együtt, a tojást, sózd, borsozd, majd kanalanként adagold bele a lisztet is, amíg jól formázható tésztát kapsz. Egy serpenyőben hevíts olajat, készíts a masszából lepényeket, és oldalanként két-három perc alatt süsd őket ropogósra. Ha megsültek, papírtörlőre szedd őket, hogy felszívja a felesleges zsiradékot. Tálald tejföllel, vagy köretként szaftos húsok mellé.

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések