A zöldséges lencsesaláta nem csak nagyon kiadós, hanem konzervből pillanatok alatt el is készül.
Ne csak újévkor egyél lencsét! A színes, zöldséges lencsesaláta télen-nyáron jólesik. Egyszerű salátaöntet való hozzá, ami nem nyomja el, inkább kihangsúlyozza az ízkavalkádot.
Hozzávalók 4 személyre
A salátához
👉 2 kaliforniai paprika (többféle színben)
👉 2 paradicsom
👉 1 nagy konzervlencse
👉 1 kígyóuborka
👉 0.5 csokor petrezselyem
Az öntethez
👉 4 evőkanál olívaolaj
👉 3 evőkanál citromlé
👉 só
👉 bors
👉 1 teáskanál szárított menta (elhagyható)
Elkészítés:
A lencsét csepegtesd le, és tedd egy tálba. A paradicsomot, a paprikát és az uborkát aprítsd fel, és add a lencséhez. Az öntethez az olívaolajat keverd össze a citromlével, a sóval és a borssal. Ha van otthon friss vagy szárított mentád, azt is adhatsz hozzá, mert nagyon jó, frissítő zamatot ad neki. Öntsd a salátára, forgasd jól össze, szórd meg aprított petrezselyemmel, és hűtőben pihentesd legalább fél órát, hogy az ízek jól összeérjenek.
0 Megjegyzések