A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Kiadós rakott karaj zöldségekkel és sajttal: paprika, paradicsom és szalonna is sül vele


A sajttal, zöldségekkel és szalonnával rakott karaj igazán laktató, kiadós hétvégi fogás.


A rakott karaj zöldségekkel és baconnel rakva erőteljes ízű és nagyon kiadós. Ideális választás egy hétvégi ebéd főfogásaként. A tetejére olvadt sajt teszi igazán ellenállhatatlanná. Még jobb, ha egy kevés füstölt sajtot is adsz hozzá.

Hozzávalók 4 személyre

👉 25 dkg reszelt sajt
👉 4 szelet karaj
👉 4 szelet bacon
👉 2 paradicsom
👉 1 paprika
👉 1 lila hagyma
👉 1 teáskanál pirospaprika
👉 só
👉 bors
👉 olaj

Elkészítés:

A karajszeleteket klopfold ki, szórd meg sóval, borssal és pirospaprikával, locsold meg egy kevés olajjal, és tedd a hűtőbe legalább egy órára. Közben a paradicsomot, a paprikát és a lila hagymát pucold meg és szeleteld fel. A sajtot reszeld le. A baconszeleteket vágd félbe, és egy serpenyőben pirítsd meg őket. A visszamaradt zsíron oldalanként néhány perc alatt süss kérget a hús mindkét oldalára, majd pakold őket egymás mellé egy tepsibe. Így nem fognak értékes nedvek távozni belőle sütés közben. Fedd be a húsokat a baconnel, arra pakold a paprikát, a paradicsomot és a lila hagymát, majd az egészet szórd meg gazdagon reszelt sajttal. Takard le alufóliával, így süsd 180 fokos sütőben fél órát, majd vedd le a fóliát a tetejéről, és pirítsd további tíz-tizenöt percig.

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések