A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Késelés a debreceni belvárosban: börtönt kérnek a bicskázó hajléktalanra


Az ügyészség szerint a férfi tisztában volt azzal, hogy szúrása halálos lehet, de nem törődött vele.


A Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség emberölés bűntettének kísérlete miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki a nyílt utcán szúrta hasba ismerősét – tudatta közleményben a főügyészség.

Mint írják, a vádlott és a sértett is hajléktalan életmódot folytatnak. 2021. augusztus 4-én napközben mindketten nagyobb mennyiségű szeszes italt fogyasztottak, így az esti órákra erősen ittas állapotba kerültek. Késő este több másik személy társaságában a Debrecen belvárosában található köztéri padokon ültek, ahol beszélgettek és tovább italoztak.

A közlemény szerint 23 óra 20 perc körül a vádlott és a sértett között szóváltás alakult ki, majd a padról felállva vitatkoztak. Nézeteltérésük azonban tettlegességig fajult, és a két férfi dulakodni kezdett.

Eközben a vádlott a nadrágjának zsebéből elővett egy bicskát, és kihajtotta a 7,2 cm hosszúságú pengéjét. A sértett észrevette a kést, ezért védekezésként mindkét kezével ráfogott, de a vádlott kirántotta kezei közül a bicskát, és hason szúrta a sértettet.

A férfi a szúrás hatására erősen vérezni kezdett, amitől megijedt a vádlott, és távozott a helyszínről.

Az egyik helyszínen jelenlévő személy azonnal segítséget hívott, így a férfit kórházba szállították és megműtötték.

A sértett a has bal oldalán áthatoló szúrt sérülést, valamint mindkét tenyéren hámhorzsolásos és metszett sérüléseket szenvedett. A férfi hasi sérülésének gyógytartama nyolc napon túli, azonban az elkövetés eszközére, módjára, a szúrás intenzitására, valamint a sérült testtájékra figyelemmel az elkövető tisztában volt a halálos eredmény reális lehetőségével, de azzal nem törődött – hangsúlyozza az ügyészség.

A letartóztatásban lévő vádlottal szemben emberölés bűntettének kísérlete miatt emeltek vádat a Debreceni Törvényszéken. Vádiratában a főügyészség börtönbüntetés és közügyektől eltiltás mellékbüntetés kiszabását, valamint az elkövetés eszközéül használt bicska elkobzását indítványozta.

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések