Ne csak paradicsommal készítsd! A bruschetta gyors, izgalmas fogás, ami előételként és vacsoraként is megállja a helyét.
Akit egyszer Olaszországba visz a jó szerencséje, bizonyára találkozik a legegyszerűbb és a legelegánsabb vendéglőkben is bruschettával. Otthon is megkóstolhatod a könnyű, nyárias fogást, a ropogós héjú, gazdagon fűszerezett kenyeret különféle zöldségekkel. A klasszikus változat paradicsommal készül, de próbáld ki padlizsánnal és paprikával is. A siker titka a kiváló minőségű olívaolajban rejlik.
Hozzávalók
👉 1 db bagett (szeletelve)
👉 1 kisebb darab padlizsán (felkockázva)
👉 1 db paradicsom
👉 1 db kaliforniai paprika
👉 2 gerezd zúzott fokhagyma
👉 1 teáskanál aprított oregánó
👉 1 teáskanál aprított bazsalikom
👉 olívaolaj
👉 só
👉 bors
👉 rukkola a díszítéshez
Elkészítés:
A felszeletelt bagetteket rendezd sütőpapírral bélelt tepsibe, locsold meg két evőkanál olívaolajjal, és öt-hét perc alatt süsd ropogósra. Fontos, hogy tartsd melegen!
Serpenyőben hevíts fel két evőkanál olívaolajat, rakd rá a zúzott fokhagymát, és süsd addig, amíg elkezd illatozni és színesedni. Ne süsd túl, különben keserű lesz. Tedd hozzá az apróra vágott padlizsánt és a paprikát, ízesítsd sóval, borssal, bazsalikommal, oregánóval. A vége felé rakd hozzá a felaprított paradicsomot is. Akkor jó, ha a zöldségek kicsit összeesnek. Halmozd a zöldséges szószt a kenyerekre. A végén még meglocsolhatod olívaolajjal, és megszórhatod rukkolával.
Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!
0 Megjegyzések