Itt az újkrumpli szezonja! Akár egy finom, majonézes virslisalátát is gazdagíthatsz vele.
Az újkrumpli egyik legjobb tulajdonsága, hogy még hámozni sem kell: nyugodtan megfőzheted a héjában, vagy kicsit megkapargatva, csak előtte alaposan mosd meg. Finomabb lesz, ha nem sima vízben, hanem házi alaplében párolod a krumplit, ebből elegendő annyival felönteni, hogy éppen ellepje.
Hozzávalók
A salátához
👉 75 dkg újkrumpli
👉 35 dkg virsli
👉 5 dl alaplé
👉 1 csokor újhagyma
👉 olívaolaj
Az öntethez
👉 3 evőkanál tejföl
👉 1.5 majonéz majonéz
👉 1 teáskanál mustár
👉 1 teáskanál citromlé
👉 só
👉 bors
A tetejére
👉 0.5 csokor snidling
Elkészítés:
Az újkrumplikat alaposan mosd meg, ha szükséges, egy kicsit kapargasd meg a héját, és egy kevés alaplében párold puhára. Ha kész, hűtsd le annyira, hogy kézbe tudd venni. Közben a virslit karikázd fel, és olívaolajon futtasd meg. Az újhagymát szeleteld fel. Egy tálban vegyítsd el a felkockázott vagy karikára vágott újkrumplit, a virslit és a hagymát.
Az öntethez keverd össze egy kisebb tálban a hozzávalókat, és add a salátához. Vegyítsd el, és tedd a hűtőbe egy órára, hogy az ízek összeérjenek. Tálaláskor szórd meg a tetejét apróra vágott snidlinggel.
Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!
0 Megjegyzések