Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Így lesz tökéletes a házi nokedli: ezekkel az arányokkal dolgozz


Miért vennéd meg boltban drágán a nokedlit, amikor otthon kevés munkával, fillérekből összedobhatod?


A nokedli tipikusan az az étel, amiből felesleges megvásárolni az előrecsomagolt változatot. Házilag nagyjából tized annyiért állíthatod össze, minimális munkával. Hogy megkönnyítsd a dolgodat, mindenképp szerezz be egy nokedliszaggatót, amit szintén baráti áron találsz meg bármelyik nagyobb üzletben.

Hozzávalók 4 személyre

👉 40 dkg liszt
👉 3 dl víz
👉 1 tojás
👉 1 evőkanál olaj
👉 só

Elkészítés:

Egy nagy lábosban tegyél fel sós, olajos vizet forrni. Közben állítsd össze a tésztát. A lisztet öntsd egy tálba, add hozzá a tojást, és fokozatosan annyi vizet, hogy sűrű, ragacsos, de lágy tésztát kapj. Robotgéppel vagy fakanállal keverd jól ki. Ha a víz már lobogva forr, vedd a lángot közepesre, és szaggasd bele a galuskákat. Ha nincs nokedliszaggatód, deszkáról, vízbe mártott éles késsel is belevagdoshatod őket a vízbe. Ha feljönnek víz felszínére, szűrd le őket. Szaftos húsokhoz vagy valamilyen ízesítéssel önálló fogásként is működik.

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések