A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Hiába az orosz hadsereg létszámemelése, ez nem lesz hatással a háborúra – állítja a brit védelmi minisztérium


Nyugati tisztviselők szerint mintegy 70-80 ezer katona halt meg vagy sebesült meg azóta, hogy Oroszország hat hónappal ezelőtt megtámadta Ukrajnát.  

Vlagyimir Putyin nemrég írt alá egy rendeletet, amely az orosz fegyveres erők létszámának több mint 1,15 millió főre történő növeléséről szól – ez 137 ezer fős emelést jelent. A brit védelmi minisztérium szerint azonban ez nem valószínű, hogy növelné Oroszország harci erejét, részben a folyamatban lévő veszteségek miatt.

A BBC cikke szerint Putyin elnök rendelete egy katonai toborzási kampány közepette született. Jelentések szerint a toborzók még börtönöket is látogatnak, szabadságot és pénzt ígérve a raboknak.

Jelenleg az orosz hadseregnek valamivel több mint egymillió fős állománya van, plusz közel 900 ezer civil alkalmazott.

A brit minisztérium a háborúval kapcsolatos rendszeres frissítéseinek egyikében azt mondta, hogy nem világos, hogy a tervezett növelést több önkéntes toborzásával – vagy a sorkatonai szolgálat növelésével – érik-e el. De bármilyen emelést is jelent ez a gyakorlatban, nem valószínű, hogy hatása lenne Ukrajnában, tekintve, hogy Oroszország több tízezer katonát vesztett, és nagyon kevés új szerződéses (azaz nem besorozott) katonát toboroznak.

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések