A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Egy év alatt duplázódott az energia ára Dániában és Hollandiában


Mark Rutte holland miniszterelnök szerint az állampolgároknak is ki kell venniük a részüket a válságkezelésből.  

Több európai állam is küzd a szankciók következményeivel, a legfrissebb adatok szerint egy év alatt megduplázódtak az energiaárak Hollandiában és Dániában. A holland kormány most tervez átfogó családvédelmi támogatást bevezetni, míg Dániában a lakosságot szólították fel, hogy takarékoskodjanak.

Hollandiában az infláció júliusban elérte a tíz százalékot. Az M1 Híradója megszólaltatott egy férfit, aki szerint minden drágul, példaként hozta fel a gázt és a lakások bérleti díját, ám, mint jelezte, eközben a fizetések nem nőnek. A közszolgálati csatorna idézi Mark Rutte miniszterelnököt, aki szerint az állampolgároknak is ki kell venniük részüket a válságkezelésből.

Azt látjuk, hogy az emberek már a legszükségesebb kiadásaikat is csökkentik”

– közölte Arjan Vliegenthart pénzügyi elemző.

Dániában sem jobb a helyzet: a Híradó idézi az egyik organikus zöldségek és gyümölcsök értékesítésével foglalkozó cég vezetőjét, aki szerint az elmúlt hónapokban volt, amikor ki kellett dobniuk egyes termékeket, mert azokat senki nem vette meg.

Megszoktuk, hogy előre tervezhetünk, mert előre tudtuk jelezni a vásárlói szokásokat. Ez az év azonban nagy meglepetéseket tartogat számunkra”

– mondta Jens Nannerup, a GASA Odense Fruit and Vegetables vezérigazgatója.

Van olyan dán áramszolgáltató, amelyik augusztustól megszüntette a fix áras szerződéseket, vagyis azoknak a fogyasztóknak is emelik a díjakat, akikkel egy konkrét összegben állapodtak meg. Dániában nemcsak a villany, de a gáz ára is megduplázódott egy év alatt, ami miatt a kormány takarékoskodásra szólította fel az embereket.

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések