Hirdessen itt

Gyümölcsök, melyek nem segítik a fogyást


A tény, hogy a gyümölcsfogyasztás nagyon jót tesz az egészségnek, nem újdonság. Csakhogy azoknak, akik súlyt szeretnének leadni, nem mindegy, hogy milyen gyümölcsöket fogyasztanak. 

Az alábbiakban ugyanis nagyon sok a kalória.

Avokádó

Lehet, hogy sokakat meglep, de az avokádó gyümölcs, nem pedig zöldség. Tele van egészséges zsírokkal, viszont kalóriatartalma igencsak magas. Éppen ezért egyszerre fél avokádónál jobb, ha nem eszünk többet - írja a Házipatika.com.

Füge

Egy kisebb fügében 150 kalória van. Íze finom édes, rostokban gazdag, sok benne a K-vitamin és a mangán is. Ha viszont nem szeretnénk pluszkilókat felszedni, akkor legyünk mértékletesek a fogyasztásával.

Datolya

100 gramm magozott datolyában 277 kalória található, ami nem kevés. A 100 gramm negyede természetes cukor. Jót tesz az emésztésnek, sok benne a rost, de aki fogyózik, jobb, ha nem eszik túl sokat belőle.

Kókuszreszelék

Szintén nem kalóriaszegény étel, egy csésze kókuszreszelékben 466 kalória található. Mindig az édesítetlen változatot vásároljuk belőle, és egyszerre inkább csak egy-két evőkanálnyit keverjünk például a müzlinkbe, joghurtunkba.

Mazsola

Egy csésze mazsolában 429 kalória van. Mint az aszalt gyümölcsökben általában, a mazsolában is sok a cukor. Ha szőlőre vágyunk, inkább frissen együk, mivel egy csésze szőlőben mindössze 62 kalória található.

Banán

Egy közepes méretű banán 121 kalóriát tartalmaz. Sok benne a tápanyag, a kálium, a C-vitamin, de ha meg szeretnénk enni belőle egy egészet, akkor igyekezzünk minél kisebb méretűt választani.

Aszalt szilva

Egy csészényiben 418 kalória van, éppen ezért szintén mértékkel fogyasztandó. Cserébe magas a rosttartalma, és székrekedés esetén is nagyon sokat segíthet.

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések