A túrós, erdei gyümölcsös sütihez egyszerűen csak keverd össze a hozzávalókat. Külön alja nincs is, csak a lágy krém.
A lágy és krémes túrós, erdei gyümölcsös sütinél nem is kell egyszerűbb. Mivel tésztája nincs is, az egész csak a túróból és az édes gyümölcsökből áll. Használhatsz frisset is, de fagyasztott keverékből is nagyon finom.
Hozzávalók 24 szelethez
👉 45 dkg túró
👉 35 dkg vegyes erdei gyümölcs
👉 3 dkg tojás
👉 2 bögre liszt
👉 2 dl kefir
👉 1 bögre cukor
👉 1 dl olaj
👉 0.5 csomag sütőpor
👉 0.5 citrom leve és reszelt héja
👉 vaj és zsemlemorzsa a tepsi kikenéséhez
Elkészítés:
A cukrot keverd habosra a tojásokkal, majd add hozzá a kefirt, az olajat, a citrom levét és reszelt héját. Egy másik tálban vegyítsd el a lisztet a sütőporral, add a cukros, tojásos részhez, végül dolgozd bele a villával áttört túrót. Ha fagyasztott gyümölcsöt használsz, olvaszd ki, ha frisset, mosd meg és csepegtesd le, és keverd a masszához. Egy tepsit kenj ki vajjal, szórj meg zsemlemorzsával, egyengesd el benne a tésztát, és 180 fokos sütőben süsd nagyjából húsz percig, amíg megszilárdul, a teteje pedig enyhén megpirul.
0 Megjegyzések