A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Gyönyörű márványos süti meggyel: ezzel a módszerrel lesz szép a tésztája


A gyönyörű márványos süti meggyel a tésztájában hamar elkészül, és finom szaftos.


A márványos meggyes süti lényege, hogy a sima és a kakaós tésztát óvatosan összevegyíted úgy, hogy ne keveredjenek el teljesen, hanem szép mintát rajzoljanak ki. Másféle gyümölccsel is készítheted. Használhatsz friss meggyet éppúgy, mint mélyhűtöttet vagy befőttet.

Hozzávalók 4 személyre

👉 20 dkg magozott meggy
👉 20 dkg liszt
👉 15 dkg cukor
👉 4 tojás
👉 1 dl olaj
👉 1 dl szénsavas ásványvíz
👉 1 evőkanál kakaópor
👉 1 csomag sütőpor
👉 1 csipet só
👉 porcukor a tetejére

Elkészítés:

A meggyet mosd meg, csepegtesd le és magozd ki. A tojásokat keverd habosra a cukorral, majd öntsd hozzá az olajat is. Egy másik tálba szitáld bele a lisztet, keverd el a sóval és a sütőporral, és add a tojásos masszához. Öntsd fel az ásványvízzel, és keverj belőle sima tésztát. A massza háromnegyedét egyengesd el egy sütőpapírral kibélelt tepsiben. A maradékhoz add hozzá a kakaóport, csorgasd a sima tészta tetejére úgy, hogy ne fedje be mindenhol a világos részt, és egy vékony eszközt, például evőpálcikát vagy a villa szárát márts bele és óvatos keverj rajta egy ki részen, majd ezt ismételd meg. Ügyelj arra, hogy ne keverd össze a két masszát, csak látványra, hogy márványos mintázatot kapjon. Szórd meg a tetejét meggyel, és told a sütőbe 25 percre, amíg a beleszúrt villára nem ragad már rá a tészta. Tálaláskor a tetejét porcukorral szórhatod meg.

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések