A mennyei kevert süti mutatósabb, ha gyümölccsel is feldobod. A szilva remek választás a puha, édes tésztába.
Ha gyorsan szeretnél mennyei sütit készíteni, a kevert tészta mindig jól jön. Tökéletes lekvárral, pudinggal és gyümölccsel is. Ilyenkor friss, érett szilvával kitűnő, szezonon kívül pedig befőttet is használhatsz. A márványozás pofonegyszerű, mégis sokkal étvágygerjesztőbbé teszi a sütit.
Hozzávalók
👉 40 dkg szilva
👉 35 dkg liszt
👉 35 dkg cukor
👉 25 dkg vaj
👉 6 db tojás
👉 2 dl tej
👉 2 evőkanál kakaópor
👉 1 csomag vaníliás cukor
👉 1 csomag sütőpor
Elkészítés:
A tojásokat üsd egy tálba, add hozzá a kétféle cukrot, a vajat, és keverd jó habosra. Részletekben öntsd hozzá a tejet, majd dolgozd hozzá a sütőporral vegyített lisztet, és dolgozd simára.
Egy tepsit bélelj ki sütőpapírral, és öntsd bele a tészta kétharmadát. A maradékba keverj kakaót, ha túl sűrű, adj még hozzá kevés tejet, és kanalazd a sima masszára. Villával vagy fogvájóval kicsit keverd össze, majd a tetejére rakj kimagozott szilvát. Előmelegített sütőben, 180 fokon süsd meg körülbelül 30 perc alatt. Ha tűpróba során a tésztába szúrt tűt üresen húzod ki, kiveheted a sütőből. Tálaláskor szórd meg porcukorral.
0 Megjegyzések