A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Ellenállhatatlan barackos sajttorta: fantasztikusan krémes, és sütni sem kell


Ha nincs kedved sütni, de csodás desszertre vágysz, a lágy sajttorta az egyik legjobb választás. Barackkal különösen finom.


A jól behűtött, krémes, lágy sajttorta az egyik legfinomabb édesség, ráadásul melegben sem macera összedobni, hisz nem kell hozzá bekapcsolni a sütőt. A barackos változat most friss gyümölcsből is készülhet. Érdemes kapcsos tortaformában készíteni, hogy könnyebb legyen kivenni a formából.

Hozzávalók

A kekszes alaphoz
👉 20 dkg édes keksz
👉 15 dkg vaj

A sajtkrémes réteghez
👉 25 dkg mascarpone
👉 15 dkg porcukor
👉 2 dl habtejszín
👉 2 csomag vaníliás cukor
👉 1 db citrom
👉 1 csomag habfix
👉 3 cl víz
👉 1 dkg zselatinpor

A tetejére
👉 4 db barack
👉 1 csomag zselatin

Elkészítés:

A darált vagy apróra tört édes kekszet dolgozd össze a felolvasztott vajjal, majd a masszával béleld ki egy közepes tortaforma alját. Tedd a hűtőbe addig, amíg elkészíted a krémes részt.

A mascarponét a porcukorral, a vaníliás cukorral és a citromlével dolgozd jó habosra. A tejszínt verd kemény habbá a fixálóval. A zselatint keverd el a vízben, majd mikróban melegítsd fél percig, és add a tejszínhez. Forgasd a mascarponés keverékhez. Vedd ki a hűtőből a tortaalapot, majd a formából kivéve húzd le róla a sütőpapírt, és rakd vissza a formába. Kanalazd a tetejére a mascarponés krémet, majd tedd a hűtőbe legalább egy órára, hogy megdermedjen.

A tetején a barackot szeleteld fel, és rendezd el a krémen. A zselatint készítsd el a zacskó hátoldalán található utasítás szerint, és csorgasd a tetejére. Tedd vissza a hűtőbe.

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések