A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Egy medgyesegyházi nő azt hazudta a rendőröknek, hogy megtámadták és megerőszakolták


A Battonyai Járási Ügyészség hamis vád bűntette és hatóság félrevezetésének vétsége miatt emelt vádat egy 29 éves medgyesegyházi nővel szemben. 


A vádlott hat alkalommal tett valótlan bejelentéseket a rendőrségre, amelyekben volt barátját, jelenlegi élettársát, testvérét, illetve ismeretleneket vádolt meg azzal, hogy különböző bűncselekményeket valósítottak meg a sérelmére – ismertették a megyei főügyészségen.

A nő 2020 márciusában otthonából, ittasan tárcsázta a segélyhívót, és azt állította: a lakásában lévő volt barátja megfenyegette azzal, hogy megöli, és le is akarta szúrni. Aztán ismét bejelentést tett, miszerint a volt barátja őt fogva tartja és nem engedi ki a házból. A rendőrök megállapították, hogy a bejelentések valótlanok voltak. Azaz a nő a volt barátját előbb zaklatással, majd személyi szabadság megsértésével vádolta hamisan.

Aztán júliusban, szintén ittasan hívta a segélyhívót. Akkor azzal, hogy a házából kizárta az élettársa, és elvette tőle és elvitte a kulcsokat. A bejelentés ekkor is valótlannak bizonyult, vagyis a nő az élettársát magánlaksértéssel vádolta hamisan. A nő később ismét tárcsázta a rendőröket. Azt állította, hogy volt barátja a lakásban szétdobálta a dolgait, és több pár cipőjét ellopta.

A rendőrök a megjelölt tárgyakat megtalálták a lakásban, lopás nem történt, így a nő a volt barátját hamisan vádolta lopással. A telefonálgatásnak azonban nem volt vége.

Azzal hívta a rendőröket, hogy egy ismeretlen – magánlaksértést megvalósítva – bement a lakásába és szétdobálta a dolgait. A rövid időn belül harmadszorra kiérkező rendőrök megállapították, hogy a korábbi bejelentésekhez képest nem történt változás a házban, a nő sérelmére nem követtek el sem bűncselekményt, sem szabálysértést.

Augusztusban azt jelentette be a nő a segélyhívón, hogy a lakásban a testvére egy karddal megtámadta, illetve megfenyegette, hogy azzal fejbe üti. Ez a történet is csak kitaláció volt, a nő hamisan vádolta meg testvérét zaklatással. 2020 karácsonyán pedig azt állította: a lakásán két ismeretlen megerőszakolta. A nőt rendőri kísérettel kórházba szállították, ahol megállapították, hogy nem követtek el sérelmére bűncselekményt.

A járási ügyészség azt indítványozta, hogy a tettét, azaz a valótlan bejelentéseket beismerő nőt ítéljék a bíróságon felfüggesztett börtönbüntetésre, illetve a próbaidő idejére rendeljék el pártfogó felügyeletét.

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések