A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Csirkemell fokhagymás, joghurtos pácban: így igazán szaftos lesz


A csirkemellből is szaftos, omlós ételt varázsolhatsz, ha kisütés előtt fokhagymás-joghurtos pácban pihenteted.


A csirkemell nem kell, hogy száraz legyen: fokhagymás-joghurtos pácban érlelve lejutnak az ízek a rostokig, és fel is lazítják azokat, így a hús igazán finom, omlós lesz. Bónuszként kalóriát is alig tartalmaz, így egy könnyű salátával tálalva bármilyen diétába belefér.

Hozzávalók

👉 1 közepes csirkemellfilé
👉 15 dkg natúr joghurt
👉 2 gerezd fokhagyma
👉 2 evőkanál olívaolaj + egy kevés a sütéshez
👉 1 kávéskanál bazsalikom
👉 1 kávéskanál oregánó
👉 só
👉 bors

Elkészítés:

A csirkemellet szeleteld fel, és sózd be. A joghurtot keverd össze a zúzott fokhagymával, az olívaolajjal, a bazsalikommal, az oregánóval és a borssal. Fektesd a hússzeleteket ebbe a pácba úgy, hogy teljesen ellepje őket. Pihentesd a hűtőben legalább egy órát, de akár egy egész éjszakát is. A pácolási idő leteltével egy tapadásmentes serpenyőt forrósíts fel, önts bele nagyon kevés olajat, a húsokat vedd ki a pácból, és oldalanként három-négy perc alatt süsd ropogósra őket. Sütőben is készítheted, ebben az esetben 180 fokon alufóliával letakarva nagyjából fél óra alatt sülnek át.

Legyen portálunk mentora, támogatását olvasókártyával honoráljuk

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések