Hirdessen itt

Civilnek álcázott tüntetéssel demonstrál a baloldal „erdeink tarvágása ellen”


A szokásosnál több tűzifa előteremtése nem jár erdőirtással, nem csökkenti az erdőterületet – reagált az Agrárminisztérium. 

A szokásosnál több tűzifa előteremtése nem jár erdőirtással, nem csökkenti az erdőterületet, nem rontja az erdők természeti állapotát, ezeket ugyanis továbbra is előírja a törvény – közölte a baloldali felháborodásra az Agrárminisztérium, hozzátéve, hogy

a faanyag az egyetlen újratermelhető nyersanyagunk, és évtizedek óta kevesebbet használunk fel belőle, mint amennyit az erdőink teremnek”

A minisztérium májusban, rögtön az új kormány felállása után pályázatot hirdetett meg agrár-erdészeti rendszerek (mezővédő erdősávok, fás legelők, fás szántók) létrehozásának támogatására, majd azzal kereste meg a Nemzeti Agrárgazdasági Kamarát, hogy az erdőgazdálkodók képviseletében javasoljon partnereket innovációs együttműködést igénylő gyakorlati kihívásokra, formálódó fejlesztési elképzelésekre. Ennek keretében akár 50-100 millió forintos támogatást nyerhetnek egy-egy projektre az erdőgazdálkodók, illetve a kapcsolódó szakmabeliekből álló széles kedvezményezetti kör.

Álcivil demonstráció

A péntekre szervezett, tarvágás elleni tüntetés Facebook-eseményénél az egyetlen feltüntetett szervező hétfő estig egy Szabó Lili nevű személy volt, aki még a korábbi, LMP-keretes profilképét is lecserélte – vette észre a PestiSrácok. Mint írják, amikor már meghaladta az érdeklődők száma a 30 ezret, illetve a részvételüket ígérők száma is több ezres lett, akkor hirtelen felbukkant szervezőként Kreitler-Sas Máté, az LMP XI. kerületi önkormányzati képviselője is, és a tüntetés leírásához hozzáadódott még egy mondat:

„Az esemény az LMP-Magyarország Zöld Pártja szervezésében valósul meg.”


Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések