A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Brenner József szentszéki bíró lett Vas megye díszpolgára


A megyei közgyűlés mai ünnepi közgyűlésén vehette át a díjat.

2022-ben „Vas Megye Díszpolgára” cím kitüntetésben részesült Brenner József szentszéki bíró, borhi címzetes apát, egyházmegyei spirituális és Vasvár-Szombathelyi Székeskáptalan nagyprépostja – írta meg a nyugat.hu

1957. június 23-án szentelték pappá. Papi pályafutása 65. évét vasmisével köszöntötték. Hivatását annak ellenére kezdte meg, hogy abban az időszakban nem volt könnyű egyházi pályára lépni.

Szolgálata Bagodvitenyéden indult, később Lentibe és Vasvárra került át. Harminc évig a szaléziaknál dolgozott, a rendszerváltás után saját plébániát kapott: Táplánszentkeresztre, később Kámonba került. Nyugdíjazását követően egyházmegyei, majd szemináriumi spirituális lett. 2020-ban pápai jóváhagyással az irgalmasság misszionáriusának nevezték ki a Szombathelyi Egyházmegyében.

Kitüntetését laudációjában azzal indokolták, hogy munkásságával Vas Megye jó hírnevét országhatárokon túl is elvitte, öregbítette.

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések