A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Békéscsabán sem sokan járkálnak az utcán a forróságban


A Nemzeti Népegészségügyi Központ és az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságiasztást kedden jelentette be, a harmadfokú riasztást. A hatóságok is hangsúlyozzák, hogy a hőség megviseli a szervezetet, ezért szükségszerű a minőségi pihenés, kerülni kell a megerőltető fizikai munkát, és a hosszan végzett sportolást.


Negyedik napja emellkedik a nappali hőmérsékletl. Kedden, szerdán és csütörtökön Békéscsaba belvárosában egyre kevesebben sétálnak az utcákon 11 és 15 óra között. A szakemberek is felhívják a figyelmet, hogy vigyázni kell a melegben, hiszen harmadfokú riasztás van érvényben. Az időjárás-előrejelzés szerint a hőség az ország keleti, délkeleti részében tart majd ki a legtovább.

Pénteken akár napi rekord is megdőlhet, 40 fok várható árnyékban.

– Pénteken hidegfront érkezik. Nyugat felől egyre többfelé megnövekszik a felhőzet és fokozatosan egyre nagyobb területet érint majd a csapadék, elszórtan készülhetünk majd záporokra, zivatarokra. A front előtt még déli, délkeleti áramlással forró levegő áramlik a térségbe és éppen ezért még pénteken a délkeleti, középső tájakon lesz a legmelegebb – mondta el Herrmann Dóra, az Időkép meteorológusa.

Néhány békéscsabai járókelőt kérdezett a Frisshírek.hu riportere arról, hogyan frissítik fel magukat a nagy hőségben.

Egyikük, Dóra Liliána a következőt mondta: "Személy szerint nekem nincs bajom a meleggel. Jól bírom, és amikor csak tehetem, strandon vagyok. Vagy itthon az Árpád fürdőben, vagy Szanazug szabadstrandján rokonoknál. Viszont a családban nagyon sokan panaszkodnak a hőségre. Ilyenkor ők nem nagyon jönnek ki a házból, munkaidőben pedig csak az épületben vannak. Látom rajtuk, hogy ez megviseli őket."

A városban találkozrtunk egy fiatalameberrel, Kovács Ádámmal, aki elárulta: már a mindennapjaiba is beleszól a rettentő hőség:

"Sokat dolgozok napszámban is vidéken, de most legutóbb kétszer nem bírtam elmenni, mert úgy érzem, hamarabb elfáradok a földeken. Hideg üdítőt fogyasztok ilyenkor, s ha tehetem inkább árnyékban vagyok. Többször fürdök egy nap, mármint ha tehetem" – mesélt a saját esetéről Kovács Ádám.

Banner Zoltán, művészettörténész, író, elóadóművész otthonában fogadott, és a hőséggel kapcsolatban úgy fogalmazott, csak a korai órákban  mozdul ki. "Bármikor bejöhetnek hozzánk. De ha csak tehetem, reggel nyolc óra előtt elintézem a dolgaimat a városban, utána pedig itthon vagyok a házban. A hideget nagyon viselem, ám ezt a nagy meleget nem bírom. Nem is beszélni nem tud az ember, hanem személy szerint én gondolkodni sem nagyon. Inkább bent tartózkodom".

A meteorológusokelőrejelzései szerint szombaton már az ország délkeleti régiójában is egyre többfelé számíthatunk záporra, zivatarra, ami majd meghozza a lehűlést a térségbe.

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések