Hirdessen itt

Beindítja az öngyógyító folyamatokat a pezsgőfürdőzés


Honnan kapta a nevét a jakuzzi, és milyen hatásai vannak a pezsgőfürdőzésnek az egészségedre?


Buborékok és vízsugarak


Az emberiség már régóta tapasztalja és egészsége javára fordítja a meleg víz kedvező élettani hatását. Az ókorban a görögök és a rómaiak azért építettek fürdőket, hogy a víz lazító és gyógyító tulajdonságait kihasználják. Több mint 50 évvel ezelőtt az Amerikai Egyesült Államokban az olasz bevándorló Jacuzzi fivérek orvosi célra kifejlesztettek egy hordozható hidroterápiás pumpát, amely feltalálói után a jacuzzi nevet kapta - írja a bien.hu.

Létrejött az első hidromasszázs kád, amelynek működése azon alapult, hogy egy kád vízbe levegő juttatásával az emberek állapotán javítani lehet. Amikor masszázskádban ülsz, a fúvókákon át levegő és erős vízsugarak érik a testedet. A légbuborékok nagyobb testfelületeket gyengéden, míg a vízsugarak kisebb felületeket, erőteljesebben masszíroznak.

Mozgó életerő a kádban

A jakuzzi működésének tudományosan kidolgozott módszere egy keleti őselven alapszik: az életerő (chi, prána) keringésének törvényén. Az életerő bőségesen jelen van, és harmonikus egységet alkot a levegőben és a vízben. A jakuzzi kádban a levegő mozgásban tartja a vizet.

A mozgó víz ellazít és felfrissít. Azáltal, hogy fürdőzés közben jól érzed magad, a hullámzó, kavargó, spriccelő víz bekapcsolja az öngyógyító folyamatokat, visszaállítja tested és lelked eredendő egyensúlyát. A fürdőzés közben létrejövő meditatív állapot fokozza belső erőid hatását. Arcod megszépül, lelked megnyílik, gondolkodásod horizontja kitágul.

Harmónia a testben

A jakuzzi vizének hőmérséklete kellemes a test számára. Ahogy a levegő és a víz sugarai a testedet érik, és az apró buborékok a bőrödnek ütközve szétpattannak, izmaid ellazulnak, felélénkül a vérkeringésed, az ereid kitágulnak, szíved ritmusa egyenletessé válik. Éltető oxigén áramlik a sejtjeidbe. Bőröd pórusai kitágulnak, és a meleg vízben tested verejtékezése által méreganyagoktól szabadulsz meg.

Eláraszt a nyugalom és az öröm, és már néhány perc után kipihentnek és egészségesnek érzed magad. Az éjszakai alvásod mélyebb és pihentetőbb lesz, a lelked megkönnyebbül. A hidromasszázs hatására a bőrrel, az izmokkal, a keringéssel és a mozgással kapcsolatos problémák enyhülnek, sőt, rendszeres pezsgőfürdőzés mellett akár meg is szűnhetnek.

Tisztaság a medencében

Nyilvános helyeken a masszázsmedencét teljes biztonságban használhatod, nem kell fertőzéstől tartanod. A vizet klórral fertőtlenítik, naponta többször cserélik, és rendszeresen ellenőrzik.

A legtöbb készülék öntisztító: automata fertőtlenítő rendszerrel van ellátva. Mindenesetre a víz tisztaságának védelme érdekében a medencében való fürdés előtt, mint minden használónak, érdemes lezuhanyoznod.

Biztonság

Ha mégis védekezni szeretnél a bakteriális fertőzések ellen, 15 percnél tovább ne maradj a medencében.

A szabadtéri jakuzzit délelőtt 11 és délután 16 óra között szintén körülbelül ennyi ideig használd, mert annak ellenére, hogy a víz kellemes, a kánikulában hőgutát kaphatsz.

Felnőtt esetében a jakuzzi nem balesetveszélyes, de kisgyermeket ne hagyj egyedül a jakuzziban, és tartsd távol a lefolyótól.

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések