A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Az orosz hadihajók most Írország partjainál mérik fel a helyzetet


Nemrég az Adriára hajóztak be, most az ír partoknál manővereznek orosz hadihajók.  

Az ír The Journal beszámol arról: az ír partoktól kétszáz kilométerre két orosz hadihajó vonul, egy orosz haditengerészeti tankerhajót kísérve. Értesülések szerint

az Ustinov cirkáló és a Kulakov romboló jár az atlanti szigetország partjainál. 

Az oroszok nyomába eredt a brit HMS Lancaster hadihajó, és Izlandról felszállva az oroszok felé indult el az amerikai P8 Poseidon haditengerészeti repülő is.

Az orosz hadihajók az elmúlt napokban jöttek fel a Földközi-tengerről indulva, Gibraltár mellett elhajózva, az Atlanti-óceán vizein át az Ír-szigetig. Egyes források szerint vagy az Ír-tengerre, vagy a La Manche csatornára hajózhatnak majd tovább. Ír források azt állítják, már hetek óta járnak orosz hadihajók a térségben.

Amerikai és brit erők nagy erőkkel figyelik tovább az orosz hajók mozgását az atlanti vizeken.

Mint a napokban megírtuk: orosz hadihajók úsztak fel a NATO „beltengerének” számító Adrián is, az olasz oldalon egészen Ancona, a horvát oldalon Split magasságáig az elmúlt hetekben, a NATO-erők élénk figyelme közepette.

Az Adrián az amerikai Harry Truman repülőgép-hordozóval és csapásmérő csoportjával szemben

hosszában, északról dél felé nézve sorakozott fel

a Split magasságáig felhajózott orosz Admiral Tributs nevű romboló, a Vasiliy Nikitich Tatishchev nevű megfigyelőhajó, a Varyag nevű cirkáló, valamint már a Jón-tenger vizein, de a bejáratnál az Admiral Grigorovich nevű fregatt. Velük az említett anyahajón túl három olasz fregatt – a Bergamini, a Marceglia és a Libeccio – és a Longobardo tengeralattjáró nézett farkasszemet, a szemben álló erők további, ismeretlen számú tengeralattjáróival egyetemben.

Legyen portálunk mentora, támogatását olvasókártyával honoráljuk

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések