A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Az aszály miatt sok a szabadtéri tűzeset


Tolna megyében nagyon magas a száma a szabadtéri tüzeknek, elmondható, hogy szinte minden napra jut egy.

A tűzgyújtási tilalom bevezetése (július 2.) után mintegy 115 hektáron kellett a katasztrófavédelem- és tűzoltóegységeknek oltási munkálatokat végezni.  

A 180 eset, amelyhez a Tolna megyei katasztrófavédelem egységei vonultak ki 2022-ben, az idei év szomorú statisztikája: összesen 180 hektáron pusztított el mindent a tűz. 76 alkalommal erdőtüzekhez riasztották őket.

Az okok között az emberi mulasztás is kiemelkedő jelentőségű, hiszen a hosszan tartó aszály, a nagyon magas hőmérséklet, hőség miatt a növényekben rendkívül alacsonyra csökken a nedvességtartalom, ezért a legkisebb szikra is gyorsan belobbanthatja a száraz aljnövényzetet vagy akár a búzatáblát.

Nagyon kell figyelni, hogy felelőtlen magatartással ne veszélyeztessük a környezetet. Idetartozik az is, amikor kerékpárral, autóval vagy akár gyalogosan közlekedve cigarettacsikket hajítanak el a dohányzók. A még parázsló cigaretta pillanatok alatt hatalmas károkat tud okozni. A tűzgyújtási szabályok betartásával azonban lényegesen csökkenthető, megelőzhető a további tűzesetek nagy része.

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések