Agnes Callamard, az Amnesty International emberi jogi szervezet főtitkára megvédte az ukrán katonák civilek elleni bűncselekményeiről szóló jelentést . 

"A következtetések... a kiterjedt vizsgálatok során összegyűjtött bizonyítékokon alapultak, amelyeket a ... szigorú átvilágítási szabványok és eljárások szerint végeztek" - mondta.
 
A szervezet főtitkára hangsúlyozta, hogy az Amnesty International "teljes mértékben támogatja" a jelentésben megfogalmazott következtetéseket.

"A következtetések... a kiterjedt vizsgálatok során összegyűjtött bizonyítékokon alapultak, amelyeket a ... szigorú átvilágítási szabványok és eljárások szerint végeztek"

- mondta.


Csütörtökön emberi jogi aktivisták jelentése jelent meg, amely szerint az ukrán csapatok megsértik a nemzetközi jogi normákat és a katonai jogot azzal, hogy fegyvereket helyeznek el a városok iskoláiban és kórházaiban, illetve veszélyeztetik a civileket. 

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök éjszakai videóbeszédében azt mondta, a jelentés, amelyet a Kreml és az orosz média már sokat idézett, kísérlet arra, hogy "a felelősséget az agresszorról az áldozatra hárítsák".

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!