A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Álomfinom mentás meggylekvár házilag: tartósítószer nélkül készül


A mentás meggylekvár különleges, mégsem nehéz elkészíteni.


A mentás meggylekvárhoz alig kell valami, hiszen tartósítószer nélkül, csak cukorral és friss mentalevelekkel készül. Mielőtt nekiállsz, a befőttesüvegeket sterilizáld. Ezt megteheted kifőzéssel vagy a mosogatógépben is.

Hozzávalók 4 adaghoz

👉 3 kg meggy
👉 1 kg befőzőcukor
👉 1 csokor mentalevél

Elkészítés:

A befőttesüvegeket fertőtlenítsd. A meggyet mosd meg jól, és válogasd ki, hogy véletlenül se kerüljön közé kukacos szem. Magozd ki, majd kézzel nyomkodd össze. Tedd egy lábosba, add hozzá a befőzőcukrot és a letépkedett mentaleveleket, és lassú tűzön kezdd el forralni. Nagyjából negyven perc kell neki, hogy jól besűrűsödjön, ekkor húzd le a tűzről, halászd ki belőle a mentaleveleket, és töltsd üvegekbe. Zárd le őket jól, majd fordítsd fejjel lefelé, hogy vákuum képződjön rajtuk. Öt perc múlva fordítsd vissza, és helyzed száraz dunsztba: egy dobozt bélelj ki pokrócokkal, tedd bele az üvegeket, takard is le, és hagyd, hogy két-három nap alatt szoba-hőmérsékletűre hűljenek. Ekkor helyezd el őket a kamrapolcon.

Itt a nyár, tegyél el minél többféle gyümölcsöt: a fahéjas körtebefőtt egész évben ízleni fog.

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések