A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

A tökéletes rántott sajt titka: így nem folyik szét sütés közben


A tökéletes rántott sajt elkészítése egyszerű, ha néhány trükköt észben tartasz.


Rántott sajtot készíteni nem bonyolult, de ha tökéletes eredményre vágysz, néhány szempontot figyelembe kell venned. Így épp megfelelően lesz a külseje ropogós, a belseje pedig lágy, nem fog sem odaégni, sem kifolyni a panírból a töltelék. Legjobb köret hozzá a párolt rizs.

Hozzávalók 4 személyre

👉 70 dkg trappista sajt
👉 20 dkg liszt
👉 20 dkg zsemlemorzsa
👉 6 tojás
👉 1 teáskanál só
👉 0.5 dl tej
👉 bő olaj a sütéshez

Elkészítés:

A sajtot vágd legalább egy centi vastag szeletekre, és átlósan felezd el, hogy háromszög alakot kapjanak. Mártsd meg őket tejben, így könnyebben megtapad rajtuk a bunda. A panírozást kétszer végezd el: forgasd meg a darabokat megsózott lisztben, tojásban és zsemlemorzsában, majd ismételd meg a műveletet. Így a két réteg jobban fogja védeni. Ha van időd, a bepanírozott sajtokat érdemes két-három órára betenni a mélyhűtőbe, hogy megdermedjenek.

Amikor eljön a sütés ideje, hevíts fel egy serpenyőben annyi olajat, hogy legalább félig ellepje a sajtokat. Várd meg, amíg jól felforrósodik, ezután tedd bele a darabokat, és oldalanként három-négy perc alatt süsd őket ropogósra. Mindig lapáttal vagy húscsipesszel fordítsd meg őket, hogy fel ne sértsd a bundát. Egyszerre csak keveset süss, hogy az olaj ki ne hűljön. Ha készen vannak, szedd őket papírtörlőre, és itasd fel róluk a felesleges zsiradékot.

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések