A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

A szórakozásé a főszerep Bács-Kiskun megyében augusztus 20-án!


Bács-Kiskun megye számos településén tartanak augusztus 20-ai ünnepségeket. Több helyen a hagyományos megemlékezések mellett színes, rendhagyó programok várják az érdeklődőket.

Kecskemét

Hamarosan újra megtelik élettel Kecskemét főtere. Augusztus 20-tól egészen 27-ig rendezik meg városunk egyik legnagyobb hagyományokkal rendelkező eseményét, a Hírös7 Fesztivált. Idén a Hírös7 New Generation és a Classic fesztivál várja az érdeklődőket.

A rendezvény 8 napon keresztül a legkülönfélébb kulturális, gasztronómiai, zenei programokkal várja az érdeklődőket: lesznek kóruskoncertek, oratórikus estek, kamarazenei koncertek, népzene jellegű estek, valamint orgonakoncertek is, de neves előadókat, tribute zenekarokat is hallgathatnak az érdeklődők.

Emellett az államalapítás és Szent István napja, valamint a Magyarok Kenyere ünnep alkalmából tartandó megemlékezésre és kenyéráldásra is szeretettel várnak mindenkit a szervezők.

Kistelek

Kistelek szórakoztató programok sokaságával várja az érdeklődő vendégeket az augusztus 20-i ünnepség, illetve a hagyományosan minden évben megrendezésre kerülő Kisteleki Búcsú és Aratóünnep alkalmával 2022. augusztus 19. és 20. között. 2 napon keresztül zenés, táncos és kulturális programoknak lehetnek részesei a település több pontján.

Kiskunfélegyháza

Kiskunfélegyházán az idei évben is megrendezik az Államalapítás ünnepét és ezzel egyidejűleg a Félegyházi Napokat. A két esemény számos szórakoztató és kulturális programot tartogat magában, mind kicsiknek, mind nagyoknak.

2022. augusztus 19-20. között zenés koncertek és táncos bemutatók várják a közönséget. A Félegyházi Napok keretén belül lesznek sportprogramok, melyek során izgalmas versenyeken vehetnek részt egyénileg vagy csapatokban.

Az Államalapítás ünnepe a hagyományos programokkal várja az érdeklődőket, mint például az augusztus 20-i ünnepség, mely a Szent István téren kerül megrendezésre, a Szent István szobor koszorúzása, ünnepi szentmise, valamint az új kenyér megszentelése és aratófelvonulás a Kossuth utcán. Az utolsó nap estéjén neves hazai fellépők érkeznek, hogy szórakoztassák a vendégeket a Sportcsarnok parkolóban.

Lakitelek

Az elmúlt évekhez hasonlóan Lakitelek ismét megannyi szórakoztató programot kínál a csodálatos Tőserdőben. Nem csak ünnephez kapcsolódó, hanem a kisebb korosztály részére bábelőadások, gyerekkoncertek, valamint a felnőttek részére erdőtúra, gomba és gyógynövény túra is lesz.

Ahogy a korábbi években megszokhattuk, a Tőserdő ezen az ünnepen is kiváló kikapcsolódási lehetőséget nyújt. Fellépnek tánccsoportok és előadók, hogy a programkínálatot még színesebbé tegyék. Emellett lesznek koncertek is és természetesen 20-án este a hagyományos tűzijáték sem marad el, mely a két napos programsorozat leglátványosabb eleme.

Tiszakécske

2022. augusztus 20-án újra színes programok kerülnek megrendezésre Tiszakécskén. Egész napos rendezvények várják kicsiket és nagyokat egyaránt. A magyar hagyományoknak megfelelően természetesen érkeznek művészeti tánccsoportok, zenekarok, énekesek, hogy hangulatossá tegyék a napot, emellett lesz kirakodóvásár, valamint számos kulturális- és gasztro program is várja majd az érdeklődőket. A napot a már jól megszokott, de megunhatatlan tűzijáték zárja.

Solt

2022. augusztus 20-án már negyedik alkalommal rendezik meg a Solti Pincepörkölt Fesztivált, mely hagyományos ünnepi műsorral, gasztronómiai programokkal és zenés szórakozással várja az érdeklődőket. Az esemény két helyszínen várja a szórakozni vágyó vendégeket. A nagy színpad a solti kilátónál, a kisszínpad pedig a Krammer-pincénél áll majd, a két helyszín között pedig érdekes programok várnak.

Baja

A bajaszentistváni templomban szombaton 9 órakor kezdődik a szentmise, majd fél 11-kor az államalapító szobránál a Szentistváni ÁMK diákjai adnak műsort. A Szentháromság téren az V. Utcazenész Fesztivál fellépői muzsikálnak 10 órától. A város főterén 16 órától történelmi játékokat rendeznek. Fél 8-tól a Pavarotti- emlék- mesterkurzus gálaműsorát tartják, ezen a hallgatók és a kurzus vezetői tanárai – Gulyás Dénes és Király Miklós – lépnek fel. Az állami finanszírozású ünnepi tűzijáték 21 óra után 7 perccel kezdődik, a rakétákat három helyről lövik fel. 

Kalocsa

Pénteken a Vajas-csatornán rendezett kajak-kenu versennyel veszi kezdetét Kalocsán a 20-ai programsorozat. Szombaton érseki szentmisével kezdődik a nap 10 órakor, amit 11 órakor koszorúzás követ a Szentháromság téren. Napközben a Csátaljai Népdalkör is fellép, de az inárcsi citerazenekar és Szabó István is koncertet ad a sétálóutcában. Este 8-tól mindenkit várnak az ünnepi lampionos csónakfelvonulásra.

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések