A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

A németek most Kanadában kopogtatnak gázért


„Kanada szinte minden olyan nyersanyaggal rendelkezik, amivel Oroszország is, de demokratikus és kiszámítható jogi környezetet kínál” – mondta a német gazdasági államtitkár. Csak a beteg állatnak az nem jutott eszébe, hogy milyen pluszköltséget ró majd a németekre a kanadai gáz szállítási ára.

Kanada vizsgálja annak a lehetőségét, hogy a keleti partvidéki kikötőiből közvetlenül Európába exportáljon cseppfolyósított földgázt (LNG) – mondta Justin Trudeau kanadai miniszterelnök az Olaf Scholz német kancellárral közös montreáli sajtótájékoztatóján.

Mindent megteszünk, ami csak lehetséges, hogy hozzájáruljunk a globális energiakínálat és a kapacitások növeléséhez rövid távon”

– mondta Trudeau. Kanada „megvizsgálja annak lehetőségét, hogy van-e értelme közvetlenül Európába exportálni LNG-t, van-e üzleti érdeklődés eziránt. (…) Most is folyik a gazdasági párbeszéd Kanada és Németország között” – mondta Trudeau újságíróknak.

Olaf Scholz német kancellár reggel Montreálban folytatott megbeszélést Trudeau-val a 3 napos kanadai látogatása elején, aminek a célja, hogy az elektromos gépjárművek gyártásában használt ritkafémek alternatív forrásairól és energiaügyi kérdésekről tárgyaljon.

A szintén Kanadában tartózkodó Franziska Brantner gazdasági ügyekért felelős német államtitkár megerősítette a Reutersnek, hogy a német autóipar a közvetlen lítiumfeldolgozás miatt kanadai beruházást fontolgat.

Kanada szinte minden olyan nyersanyaggal rendelkezik, amivel Oroszország is, de demokratikus és kiszámítható jogi környezetet kínál”

– mondta Franziska Brantner. Németország attól tart, hogy télen tovább csökken az orosz földgázkínálat az Ukrajna orosz katonai megszállását követő nyugati szankciókra adott orosz válasz miatt – magyarázta Robert Habeck német gazdasági miniszter az ARD német közszolgálati csatornának

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések