A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

A békéscsabai iskolákban javában zajlanak a felújítások


Bár még nem kezdődött meg az új tanév, a békéscsabai iskolákban folyamatosan zajlanak zajlanak a karbantartási munkálatok és a felújítások. A Szeberényi Gusztáv Adolf Evangélikus Gimnázium közel 20 millióból fejleszti kollégiumát, a Lencsési Általános Iskola udvarán pedig egy új kültéri kézilabda pályát adtak át a közelmúltban.

Bár még nem kezdődött meg az új tanév, az iskolákban már zajlanak a karbantartások, felülvizsgálatok, és felújítások egyaránt. Magyarországi Evangélikus Egyház a Szeberényi Gusztáv Adolf Evangélikus Gimnázium kollégiumának felújítását eszközfejlesztés pályázat keretében, közel 20 millió forintból támogatta.

"Az evangélikus kollégiumban már több éve újítjuk fel a tereket, és most a kollégium az utolsó lépcsőfok a befejezést illetően. Fürdőszobákat, tanári szobát és mosdókat újítunk fel. A gyerekek számára két kis teakonyhát alakítottunk ki" - tájékoztatta a Frisshíreket a gimnázium igazgatója, Köveskúti Péter.

A fennmaradó összeget az intézmény saját költségéből egészítette ki. A felújítás célja részben az is, hogy a diákok ne csak korszerű oktatási eszközökkel és módszerekkel találkozzanak, hanem a többi szükségleteiknek betöltését hivatott méltó körülményeket biztosítson az intézmény.

A Lencsési Általános Iskolában augusztus 10-én ünnepélyes keretek között adtak át új kézilabda sportpályát.

A 22 méter széles és 42 méter hosszú sporttér megfelelt a szabályoknak, így a jelenlévők elindították a hivatalos műszaki átvétel folyamatát. A diákok az új tanévben már itt sportolhatnak. Az önkormányzat az új játékteret a régi pálya helyére létesítette a Magyar Kézilabda Szövetség 100 százalékos támogatásával. A kapuk mögé palánkot és hálót szereltek fel, hogy a labdák lehetőleg nehezen hagyják el a pályát.

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések