A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Zelenszkij: Kétmillió ukránt deportáltak Oroszországba


Oroszország kétmillió embert vitt ki erőszakkal Ukrajnából, ez része a taktikájának – jelentette ki az ukrán elnök szerdán egy Szöulban megrendezett nemzetközi Ázsia-konferencián. 

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök szerdán felszólalt egy Szöulban megrendezett nemzetközi Ázsia-konferencián, amelyen videokapcsolás útján jelentkezett be. Úgy fogalmazott, Oroszország kétmillió embert vitt ki erőszakkal Ukrajnából, ez része a taktikájának.

Az ukrán államfő szavai szerint Ukrajna Oroszországnak csupán az első célpontja, tovább fog menni Európa és Ázsia más országaiba. Ez szerinte Moszkva „stratégiája, a terror pedig a taktikája”. Véleménye szerint az orosz taktika több részből tevődik össze: a tüzérség túszul ejti a városokat, a rakétaterror, amely kiűzi az embereket a városokból, deportálás, az ukrán kikötők orosz blokádja az ukrán gazdaság gyengítésének céljából, energiaválság okozása és a propaganda. Az ukrán lakosság Oroszországba hurcolásával kapcsolatosan kijelentette, hogy a kétmillió ukrán állampolgár között több százezren gyerekek.

A pontos számukat talán sohasem fogjuk megtudni. Mindezeket a deportált embereket megfosztják a kommunikációtól, elveszik az irataikat, megfélemlítik őket, és megpróbálják Oroszország távoli régióiba szétszórni őket, hogy a lehető legnehezebb legyen hazatérniük szülőföldjükre”

– fogalmazott.

Az elnök adatai szerint Oroszország a háború kezdete óta már 2960 rakétát lőtt ki az ukrán városokra. Az Ukrajinszka Pravda hírportál beszámolt arról, hogy a javarészt orosz megszállás alatt lévő Herszon megye kivételével szerdán Ukrajna minden régiójában légvédelmi riadó volt.  

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések