Hirdessen itt

Wall Street Journal: Megtorlás volt a magyar-amerikai adóegyezmény felmondása


A Biden-kabinet nyomást kíván helyezni a magyar vezetésre a kettős adóztatás elkerülését kimondó egyezmény felmondásával. 

Az amerikai jobboldali lap vezércikke arról értekezik, hogy a baloldali Joe Biden-kormányzat nyomást most igyekszik gyakorolni a kettős adóztatás elkerülését kimondó egyezmény felmondásával a magyar vezetésre, miután Budapest egyelőre meghiúsította a multikra kivetendő egységes adó, a globális minimumadó tervét.

Az időzítés mutatja, hogy itt megtorlásról van szó, írja a vezércikk, azt kérdezve, hogy, de miért vállalná Magyarország a tizenöt százalékos adót, amikor a beruházások becsábítása érdekében jelenleg kilenc százalékos a vállalkozások nyereségadója? A franciák, a németek és mások emelést várnak tőle, mert gyűlölik az adóversenyt, véli a lap, pedig a maga 12,5 százalékos adójával Írország már bizonyította,

hogy nagyon is sikeres lehet ez a stratégia.

Az értékelés idézi Orbán Balázs, a magyar miniszterelnök politikai igazgatójának minap megjelent olvasói levelét, amely szerint a járvány és a háború idején nem szabad korlátozni a rivalizálást, illetve újabb terhet rakni a növekedés alapvetően befolyásoló cégek vállára. Úgyhogy a terrorizálási próbálkozás nem jól veszi ki magát egy olyan ország részéről, amely a nemzetközi együttműködést hirdeti, írta a magyar politikus.

Mindeközben az új rendszer nem járna anyagi előnyökkel az USA szempontjából, veti fel a vezércikk, a republikánusok nem hajlandók adóügyben lemondani a nemzeti hatáskör egyetlen darabkájáról sem. Hát még a franciák és a kínaiak. Ők alighanem megtorpedózzák az egyezményt, ami azután mindenkinek jó volna, kivéve a nagyobb bevételekre áhítozó európai és amerikai politikusokat – olvasható a vezércikkben, melyet a HVG szemlézett.

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések