A Nyugat-Európából hazatérő vendégmunkások és a nyaralni induló turisták miatt torlódás alakult ki a röszkei határátkelőhelyeken szombat reggel - közölte a rendőrség a honlapján.


A röszkei autópálya-határátkelőhely kilépő oldalán három, a belépőn két órát kell várakozniuk a személygépkocsival utazóknak. A Szerbiába tartó autóbuszokra egyórás várakozás vár.

A röszkei közúti határátkelőhelyen keresztül Szerbiába tartó autósoknak kétórás a várakozás.

A gyorsabb határátlépés érdekében az utazók választhatják a 7 és 19 óra között működő tiszaszigeti és kübekházi határátkelőt, valamint az ásotthalmi közúti határátkelőhelyet, amely pénteken, szombaton és vasárnap 7 és 22 óra között fogadja az utasokat.

Intenzív a forgalom a csanádpalotai autópálya-határátkelőhelyen is. A Romániába utazóknak és az onnan érkezőknek egyaránt egyórás a várakozás. Az autósok az egész nap működő nagylaki vagy kiszombori közúti határátkelő felé kerülhetnek.

Az utazók a határátkelőhelyek nyitvatartásáról és a várakozási időkről bővebben a rendőrség határinfó oldalán (www.police.hu/hu/hirek-es-informaciok/hatarinfo), illetve a Rendőrségi Útinformációs Rendszer (Rutin) mobil applikáció segítségével tájékozódhatnak.

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!