Hirdessen itt

Több százezres bírságot is kaphattak a futárok a hidak lezárása miatt


A Demokratikus Koalíció közleményben írta, hogy kifizetik az egyik aktivistájuk bírságát, aki ételfutárként dolgozik. A futárok egyenként akár több százezer forintos bírságot is begyűjtöttek, ha több helyen is részt vettek a blokádban.


"...eljárás alá vont személyt a Szabálysértési Hatóság kétrendbeli Közúti közlekedési szabályok kisebb fokú megsértése szabálysértés elkövetése miatt 85000 (nyolcvanötezer) forint pénzbírsággal sújtja. A pénzbírságot a határozat jogerőre emelkedésétől számított 30 napon belül[...]kell befizetni" - áll a rendőrségi határozatban kiszabott bírság, melyet a Margit híd blokádjában résztvevő egyik ételfutártól kaptunk. "Van még ebből több is, a Blahánál is megbírságoltak, az 50 ezer" - mondta futár forrásunk.

Az indoklás szerint 2022. július 12-én 10 óra 50 perc körüli időben forrásunk a Margit hídon a pesti oldalról a budai oldal irányába haladva egy csoport tagjaként "úgy vett részt a közúti közlekedésben, hogy a közlekedés többi résztvevőjét - gépjárműforgalmat - szándékosan akadályozta olyan módon, hogy a járművével a párhuzamos közlekedésre alkalmas úttesten indokolatlanul lassan haladt - semmilyen torlódás, illetve veszélyhelyzet nem indokolta a lassú haladást".

A futár nincs egyedül, számos másik társát is megbírságolták a rendőrök, nekik is hasonló összegeket kell kifizetniük. A hvg.hu-hoz több, hasonló okok miatt, hasonló összegekben (50-70-85 ezer forint) kiszabott bírságról szóló határozat is eljutott.

A Demokratikus Koalíció szombaton közleményben jelentette be, hogy kifizetik a párt ételfutárként is dolgozó aktivistájának bírságát, akit hasonló okokból 75 ezer forintra büntettek meg. A párt szerint "végtelenül pofátlan és felháborító, hogy még a rendőrség is 75 ezer forintra bírságolja a kormány által tönkretett, a kormányzati megszorítás ellen felszólaló katásokat", akik alól "kihúzták a megélhetésüket".

Megkérdeztünk több futárt is, akik közölték, elzárkóznak a pártok támogatásától, a bírságot a futárközösség összefogásával fogják kifizetni.

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések