A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Times Radio: Az európaiak megtagadják Ukrajna támogatását a gázfogyasztás csökkenése esetén


Ha megvalósul az Európai Bizottság 15 százalékos gázfogyasztás-csökkentési terve, az európaiak elvethetik Ukrajna támogatásának gondolatát. Ezt egy nyugalmazott brit altábornagy, a Közel-Kelet szakértője, Simon Mayall jelentette be a Times Radio adásában – írja a RIA Novosztyi .


Figyelmeztetett, hogy ebben az esetben kérdések merülnek fel a lakosság körében az oroszellenes szankciók hatékonyságával kapcsolatban. Mayall rámutatott, hogy a gáz mellett az Óvilág gabonahiánnyal küzd.
Egyesek kételkedni fognak abban, hogy részt kell vennünk ebben az egészben, és támogatnunk kell-e az ukránokat

- fogalmazott Simon Mayall nyugalmazott brit altábornagy.

Az Európai Bizottság gázmegtakarítást javasol a hiányok közepette

Korábban az EU energiaügyi miniszterei megállapodtak abban, hogy a blokk összes országának önként 15 százalékkal kell csökkentenie a gázkeresletet 2022 augusztusától 2023 márciusáig. Az Európai Bizottság megfelelő javaslata az európai országok növekvő aggodalma miatt jelent meg a jövőbeni oroszországi gázszállítás miatt. Egyes államok ugyanakkor engedményeket is vállalt: Európa szigetállamai, így Írország és Málta, valamint a balti országok mentesülhetnek a kötelező üzemanyag-takarékosság alól.

Ugyanakkor számos ország bírálta az EB kezdeményezését, és nem volt hajlandó csatlakozni a mozgalomhoz. Orbán Viktor magyar miniszterelnök különösen arra hívta fel a figyelmet, hogy így a blokk országai azt kockáztatják, hogy a háborús gazdaság és a recesszió útjára lépnek. Úgy véli, hogy a földgáz kötelező adagolása “a háborús gazdaság első jele”.

Spanyolország és Portugália is tanácstalanul kezdeményezett. Ezek az országok nem vásároltak orosz gázt, elsősorban Afrikából vagy LNG-terminálokon keresztül kapták, és nem látják értelmét a gazdasági rendszerhez való csatlakozásnak.

Új rekordokat döntenek a gázárak

Továbbra is emelkedik a gáz ára az európai félelmek közepette, miszerint az orosz gázszállítás nem tér vissza a korábbi mennyiségre – mondta Dmitrij Skrjabin, az Alfa Capital energetikai szakértője és portfóliómenedzsere. A Lenta.ru-val folytatott beszélgetés során hozzátette, hogy az üzemanyagköltség rekordszintet hozhat, de ez az esemény rövid életű lesz.

Korábban a Focus kiadványa azt jósolta , hogy a németek áttérnek a fafűtésre és egy komoly megtakarítási rendszer orosz gázszállítás nélkül. Megjegyzendő, hogy Németország iparának és lakosságának kritikus függése az oroszországi üzemanyagtól riasztó következményekkel fenyeget az államra nézve, a szegénységgel és a társadalmi elégedetlenség növekedésével.

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések